Регионални издания

Две витоли с изключително високо качество на испанския пазар. Регионалните издания се произвеждат в ограничени количества и са с ексклузивни права за дадена страна. Затова те могат да бъдат намерени само в държавата, за която са предназначени. В настоящия случай, за Испания са отредени тези две великолепни витолас, представени в най-емблематичните поради личностите, чиито имена носят, марки на Куба: Боливар и Санчо Панса.

Пурите под марката Bolivar се отличават със сила и индивидуален вкус. Марката е създадена през 1902г. в чест на Симон Боливар и именно 108-мата годишнина дава името на новата витола.

Санчо Панса традиционно е силно „испанска“ марка, не само поради името, но и заради характеристиките на марката, които се доближават до представата за пурите от 19 век. Отличават се със съчетанието на силна земя и благородството на земеделеца, пар екселанс.

 

SANCHO PANZA QUIJOTES   BOLIVAR 108
     
Prominente (Двойна корона), Ринг 49 (19,45)
Дължина 194мм.
Интензивен тютюнев вкус, нотки на опушено дърво, значително сладникав обертон с пулсиращи моменти на подправки и земя
Интензитет: слаба към средна
Чудесна проводимост от първия до последния милиметър
Обвивен лист с цвят на препечен карамел и мадуро
Великолепна горимост
Плътна и сива пепел
Аромат: интензивен тютюнев, кедров, долавят се ванилия и щипка пипер, много ароматен, но мек, радващ сетивата
Време за пушене около 2 часа. Идеален за онези пушачи, които предпочитат бавната наслада, „паузирана“ от чудесни послевкусове на медовина и тютюн
  Corona Gorda, Ринг 46 (18,26мм)
Дължина: 143мм.
Вкус на тютюн, дървесен и сух, леко тръпчив, с интензивни растителни нотки и леко сладникав финал Средна сила, една идея под традиционния интензитет на марката
Чудесна проводимост
Карамелен обвивен лист, с тонове от колорадо, дава обща визия за леко мадуро Това е първото Регионално издания под марката Bolivar за Испания. Дава името на 108-мата годишнина от създаване на марката, както и името на галерията. Това е витола, която въпреки че съдържа всички характеристики на марката, е леко по-омекотена като цяло и главно накрая със своя спокоен финал. Изключително равномерна и хомогенна горимост.Пепел със средно сив цвят с тонове на тъмно сиво.
Аромат на тютюн, леко дървесен, с леки растителни нотки, леки пикантни тонове, препечен мек сорт какао

 

Edicion Regional – Regional Edition

Тази нова концепция води началото си от 2005г. Всъщност специалисти и анализатори посочват още предната, 2004, година като година първа за ER с пускането на първия след 1992г. Bolivar Gold Medal специално за немския пазар и местния дистрибутор, „5-то авеню“. Това изключение, което добре познаваме и днес под лейбъла „Only Casa del Habano“ още със старта си претърпява невероятен и грандиозен успех и така Ediciones Regionales от изключение стават правило за големите пазари.

Регионалните издания са специализирани и лимитирани до географската граница на съответния дистрибутор пури, създадени специално за регионален пазар и с период на валидност 1-2 години. Количествата за ограничени до 2500 кутии за всяка държава и всяко издание, независимо колко голяма е страната, заявила свое Регионално издание. Инициатива и ангажимент за Регионалното издание поема самият официален представител. Пурите могат да бъдат както в съществуващите галерии (формати) така и изцяло нови, като условията са да не сред 6-те глобални марки (Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Partagas, Hoyo de Monterrey) и нишовите (San Cristobal de la Habana, Trinidad, Cuaba), както и да не повтарят вече използвани регионални издания.

Уникалността на Регионални издания се подкрепя и от факта, че могат да бъдат намерени само на съответния пазар и то с всички характерни носители за националната и/или културната идентичност. В зараждащия се световен habanos туризъм присъствието на специфична за съответния пазар пура я издига на по-високо ниво от това да бъде ексклузивна пура, превръща я в изделие без аналог, във визитка за страната и в гордост за всяка изискана колекция.

2011г. България има за първи път в своята история правото и привилегията да притежава свое собствено Регионално издание…
Bolivar 681